20 December 2011

DRIVING


Hello guys!

Goshh, lama gilakan aku tak update blog. Dah bersarang, bersemak, berhabuk dan segala macam 'ber' lagilah blog aku nih. Ishishish \geleng-geleng kepala/. Sorry ye readers sekalian sebab aku dah lama tak update blog nih. Seriously memang takde idea langsung nak update -.-" Tuh pun aku sempat edit blog nih je. Update memang tak la sebab takde topik. Haha okay okay. Cukup intro untuk kalini.

Sebelum aku memulakan entry nih nak tanya la pada korang, amacam okay tak template baru blog aku nih? Hewhewhew #k perasan. Tiba-tiba hati aku terdetik pulak nak guna classic template nih. Nampak macam omey pulak. Hihi. K enough dina. Actually aku nak story pasal aku belajar drive dengan my dear :) Aku start belajar drive since semalam. So masuk harini dah dua hari la aku belajar dengan my dear.

K so far belajar buat masa nih semuanya baik baik jelah. My dear pun ajar tak garang sangat. Kalau tak nanti aku nangis haha \mengada kan, pedulik hape aku :P/. Semalam aku belajar macam mana nak tukar gear. Then semalam jugak aku belajar macam mana drive guna gear 1 and gear 2. K serious best gila hokeh. Haha #excited lebih pulak minah ni. Harini pulak aku belajar cara nak naik bukit pulak. Part yang nih memang gerun habis la. Walaupun tak la curam mana pun bukit tuh. Wahaha tapi aku memang cuak la. Mana tak cuak untuk beginner macam aku nih.

2 3 kali jugak la aku try naik bukit tuh. Takde masalah mengundur ke hape ke. Tapi masalah aku, aku takut nak tekan minyak masa lepas clash sikit demi sikit tuh. K sumpah lawak gila la. Tapi lama lama dah okay dah. Dah boleh buat. Happy gila la wa cakap lu. Haha \jakun gila/. Lepas dah try naik bukit pusing pusing pulak kat tempat aku belajar drive tu. Tempat tu memang lapang gila la. Senang aku nak drive hihi. Masa pusing pusing tuh my dear suruh masuk gear 3 pulak. Fuhh terkejut jugak mula mula tuh. Sebab tiba tiba je laju kereta tuh. Nasib aku bole handle :)

Apa-apa pun belajar drive tadi dengan semalam memang best gila la. Macam tak percaya aku boleh bawak kereta rupanya. Haha. Thanks a lot to my dear sebab tak jemu-jemu ajar aku. Walaupun aku suka main main time dia ajar tuh hew hew hew. So lepasni dah nak daftar untuk ambik lesen tuh. Hope semua akan berjalan dengan lancar. Insya-Allah :D

So till here. Kbai, peace (Y)

P/S: Aku dak tukar shoutmix tu kepada cbox. Yela tak lama lagikan shoutmix nak kenakan bayaran bagi sesiapa yang guna shoutmix. So better tukar cepat cepat. Hiew hiew.



Toodles~

1 comment:

Anonymous said...

NICE :)