18 August 2011

APA YANG PATUT APA YANG TAK PATUT

Assalammualaikum. Hello readers.

//Ni entry tacing tacing. Kalau tak kuasa nak baca takpayah baca yeh :) Thanks!


Hmm, actually sekarang ni kan awak kita dilanda dengan satu masalah. Kita sendiri pun tak faham dengan masalah kita ni. Haihh entahla. Payah sungguh hidup ni. Hubungan kita dengan dia macam.. entahlah. Susah nak cakap. Kita tak faham apa yang jadi sebenarnya. Cuma ada satu perkara ni je yang kita pasti. Kita nak cari kebenaran yang sebenar-benarnya. Memang dia ada cakap yang dia sayang kat kita, dia setia dengan kita dan macam macam la. Tapi kita tak tahu kenapa kalini hati kita macam keras berbanding sebelum sebelum ni.


Serious kita macam dah malas nak fikir pasal hubungan ni. Dia memang baik, sangat baik. Tapi ntahla kita macam tak pandang semua tu. Sebab hati dan perasaan manusia ni kita tak boleh duga. Mungkin dia tak berubah sekarang. Tapi akan datang who know right. Kita ni sebenarnya jenis yang takut nak hadapi masa depan. Susahkan kalau ada perangai macamni. Kita takut nak hadapi sebarang kemungkinan yang mungkin boleh jadi benda yang baik dan mungkin jugak benda yang buruk. Kita taktahu masa depan kita macam mana. Semuanya samar samar lagi dan itula yang menyebabkan kita takut nak berganjak ke masa depan. Kita taknak masa berlalu kalau boleh. Kita nak kekalkan tahun ni sampai bila-bila. Tahun ni pun dah cukup perit untuk kita.


Awak, kita tahu tak ada siapa yang boleh bantu kita untuk teruskan hidup ni. Tapi kita selalu mengharapkan bantuan tu tiba. Walaupun semua tu sangat mustahil untuk direalisasikan. Kita rasa hidup kita macam dalam angan angan dan taknak terima hidup yang realiti. Sebab kita takut dengan hidup yang realiti. Hidup tu sangat mencabar. Kita kena kuat nak hadapi hidup tu, tapi hakikatnya kita tak kuat pun. Ya Allah bantulah hambamu yang lemah ini. Sesungguhnya aku hanya adalah insan yang kerdil dan tak mampu nak buat apa apa. Berilah aku kekuatan untuk hadapi semua ni sampai noktah yang terakhir. Amin :'(


Till here. Salam

3 comments:

JumiYumi ♥ said...

macam mana nak buat lengkuk2 kat bucu2 blog ni?

Anonymous said...

saba la sayang.u can do it :)

Dieyna said...

hmm.thanks