05 September 2010

Tutorial - Meletak followers pada classic template

Heyy readers. Selamat tengahari


Okay hari ni ada someone meng'request' tutorial lagi. Disebabkan aku agak bosan sekarang ni jadi aku buat jelah tutorial tu. Lagipun aku agak ketandusan idea untuk meng'update' blog buat masa ni. Orang tersebut mintak aku ajarkan macam mana nak letak followers dekat classic template.



Sila baca tutorial ni dengan teliti ya.


1. Firstly kau orang bukak dulu web ni Google Friend Connect.
2. Lepas dah bukak dia akan keluar macam web dekat bawah ni. Then click dekat Add the members gadget.



3. Selepas kau orang dah click dekat Add the members gadget dia akan keluar seperti gambar dibawah ni. Kau orang ubah la apa-apa yang patut. Bila dah siap click dekat Generate code. Nanti dia akan keluar code yang akan kau orang letak di template kau orang.



4. Lepas dah paste code tu kau orang preview la dulu. Kalau dah rasa puas hati baru click button save. Done!


Semoga berjaya!

5 comments:

Miss Rainbow ◕‿◕ said...

dh lme alia carii tuto niehh . nnti bile alia pkai blogskin , alia nk cube laa . btw , THANKS :)

Dieyna said...

hehe oke oke.ti try la :)

miSpYeja said...

jati but y follower;s hilang la...miS pkai blogskin..

AnA SaLiDa said...

alhamdulilah dah jadi..dah lama usha tuto nieh.bru guna blogskin pulak uh..kay.trimas yaw^^

myumie shushi said...

dah lama myumie cari tuto ni, baru jumpa ;) thanks a lot babe.