06 September 2010

Tutorial - Meletak comment pada classic template

Salam. Heyy readers


Okay hari ni ada lagi someone yang meng'request' tutorial. Orang tersebut bertanya macam mana nak letak comment pada classic template. So aku dengan baik hatinya membuat tutorial ini. * Cehh baik ke? Perasan je. Haha! xD




Sila baca tutorial ni dengan teliti ya.


1. Firstly kau orang click dulu dekat template.



2. Selepas itu tekan Ctrl + F dan cari code ni <$BlogItemBody$>. Dah jumpa? Kalau dah sila beri tepukan untuk kau orang ya.
3. Then kau orang paste code yang ada dekat bawah ni pada bawah code <$BlogItemBody$> tu.

<a class="comment-link" target="_blank" href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnclick$>><$BlogItemCommentCount$> Comment</a>


4. Tukar la perkataan comment
tu mengikut cita rasa kau orang. Kalau dah sila preview dulu. Dah rasa puas hati baru tekan button save. Done!



P/s: Fungsi Ctrl + F tu hanya boleh digunakan pada Mozilla Firefox sahaja.


Semoga berjaya!

8 comments:

faz said...

ehh , thanks wat tuto ni :)
dah lame cari .

jadi pun :D thanks again .

Dieyna said...

ouh oke oke :)

Princess Nadlie said...

saya buat tak jadi, sebab saya replace kod yang awak bagi tu.

cane ni?

Dieyna said...

er btw nape awk replace?

FaraaF said...

yes, thanks up

Dieyna said...

okay :)

rifqiela said...

thanks :) dah cuba n menjadi :)

Dieyna said...

Ohh okay okay, welcome :D