04 June 2010

Unlucky

Salam. Heyy readers


Yeah hari ni aku tak pergi sekolah. Ohh sebab apa? Sebabnya aku terlambat bangun. Haiyo -,- Tak senonoh punya perangai. Actually bukan sengaja aku bangun lambat. Amatlah jarang aku terlambat bangun untuk ke sekolah. Entah mimpi apa pulak hari ni boleh lambat. Pagi tadi terjaga dalam pukul 7.05, hm i guess. Masa dah bangun tu aku tengok hari dah cerah. Lepastu aku boleh tanya diri sendiri macam ni " Eh hari ni hari apa ek? Sabtu ke? Ehh tak tak. Hari ni hari jumaat. Ya Allah! Aku lambat pergi sekolah". Haa lebih kurang macam tu lah aku bermonolog pada diri sendiri heh.


Hari ni boleh dikatakan satu family aku terlambat bangun. Haha. Yang tak boleh blahnya adik aku lah. Hari ni dia ada exam kemahiran hidup. Dia bangun dalam pukul 7.10. Bangun-bangun je dia boleh cakap macam ni " Weh hari ni aku exam. Hari ni aku exam ". Banyak kali dia ulang benda yang sama je. Haha. Dah tahu lambat tu pergi lah mandi terus. Apa-apa jelah adik aku tu. Ibu aku pun terlambat jugak. Tapi ibu tak apa lah. Dia cikgu. So boleh lah lambat sikit. Adik aku yang darjah 1 tu pun tak pergi sekolah jugak. Tak sempat dah nak bersiap-siap.


Hari ni memang malang betul lah. Last day sekolah pulak tu sebelum cuti. Ingatkan boleh lah jumpa kawan-kawan and budak tu. Tengok-tengok lambat bangun pulak. Ish ish ish. Sabar jelah oi ==" Lawak pun ada jugak. Heheh. Apa-apa jelah.


Kepada budak tu, eh awak. Bila awak nak update blog. Lama saya tunggu tau. Heh

2 comments:

fatihahORY (: said...

Sis ada adik ?
Form berapa ?

Dieyna said...

ada ada :)
form 3.