25 April 2010

hey dude :P

Salam. Hell-oo :)


whoah, lama kut tak update blog kesayangan ni. okay okay act tuan blog ni tak berapa sihat. sekarang ni pun tengah demam. amat lah tak selesa bila hidung ni tersumbat. haishhh -,- hmm.. hari ni aku nak cerita pasal amali hari tu. buat amali hari isnin lepas. tapi baru sekarang nak story story dekat korang. hehee. serious amali yang lepas agak best lah bagi aku. kitorang buat kuih gadis mulia dengan tartlet buah-buahan. kuih gadis mulia tu agak mendapat sambutan yang agak top gitu. hikhik. tartlet buah-buahan pun sama jugak. tapi cikgu-cikgu dekat sekolah tu lebih suka dengan kuih gadis mulia tu. kedua-dua masakan ni adalah sejenis pastri. so let's have some photos :D * tak banyak mana pun. dua je. kuikuikui.


Tartlet Buah-buahan



Gadis Mulia


mula-mula tu aku memang macam tak sangka lah sebab aku yang hasilkan dua masakan ni. ehh sebelum tu. bukan aku sorang je. ada lagi sorang partner aku ni. nama dia Ekin. kitorang lah yang menghasilkan kedua-dua pastri ni :) aku tak berapa suka sangat dengan tartlet buah-buahan tu. sebab dia punya kastard yang dekat atas tu rasa macam banyak susu. aku ni jenis yang tak suka minum susu. hikhik * gelak comel. yang gadis mulia tu serious memang favourite aku. dekat dalam kuih tu ada jem strawberi. peh! kalau dah gigit tu memang nikmat lah. hahaa. pada siapa-siapa yang nak try buat dua dua pastri ni aku akan bagi dia punya resepi. tapi bukan dekat entry ni lah. di entry yang akan datang (^_~) tunggu yaaa.

6 comments:

Damiaa said...

Sumpah nampak sedap :)

miss alinto said...

alin xtau pulak name kuih tu gadis mulia..hak3..
suci jek bunyi nye..
comel lak tu mcm tukang buat dia..hehe

Zaidi Hamid said...

fuh mcm sedap je nak rasa sikit :0

Dieyna said...

hahaa, kuih tu mmg melambangkan kesuciaan. sbb inti dia kat dlm and inti dia tu tk boleh terkeluar walau sikit pun. kalau dah terkeluar sikit tk suci dah. hehe.

apa apa pun thanks alin :)

Dieyna said...

nampak sedap. rasa belum tahu. hikhik.
btw, thanks :)

Dieyna said...

hehe, meh lah rasa :P
thanks yeh. hee