28 April 2010

apa masalah kau?

** maaf jika entry ni mengandungi kata-kata yang agak kasar atau yang tak sepatutnya.


woi minah. apa masalah kau ha? aku ada cari pasal dengan kau ke. asal kau sebok sangat nak jaga tepi kain orang. jaga kain sendiri dah lah. tak payah nak ambil tahu hal orang lain. aku pun tak mintak lah kau ambil tahu hal aku. mind your own business okay? aku tak rapat pun dengan kau. kau tu je yang terhegeh-hegeh sibuk nak tahu hal aku. please lah jaga mulut kau. tah berapa banyak dah kau buat dosa disebabkan hanya dengan mulut kau je. tu belum campur lagi dengan yang lain-lain.


lagi satu aku nak bagitahu kau. please okay jangan conquer sesuatu benda tu macam kau sorang je yang punya. kau ingat kau tu siapa. semua nak tunduk patuh dengan arahan kau. tak ada dalam undang-undang pun yang kita orang kena dengar cakap kau. apa yang bagus sangat kau ni. aku tengok kau biasa je. mungkin hanya disebabkan mulut kau tu je orang lain terpaksa akur dengan apa yang kau cakap. sebab bila seseorang tak patuh dengan apa yang kau cuba suruh buat mula lah kau cakap macam-macam. itu lah ini lah. queen control lah kau ni. bukan setakat dengan lelaki je. perempuan pun kau nak conquer jugak.


aku pelik betul la dengan siapa-siapa yang rapat dengan kau. pelik sangat. macam mana lah diorang boleh tahan dengan mulut kau yang macam tu. bukan setakat mulut jelah, perangai kau dan hampir semua lah tentang kau. entah-entah kawan yang rapat dengan kau tu pun kau cakap belakang jugakkan. ni kan dengan aku yang tak rapat dengan kau pun kau cakap belakang. macam apa je perangai kau ni. ada jugak manusia yang wujud macam kau ni. nasib aku baru jumpa sorang je perangai macam kau ni. cuba kalau ada sepuluh orang yang macam kau. mahu tunggang terbalik dunia ni kut.


asal kau cakap belakang-belakang je pasal aku. asal tak cakap depan-depan je. face to face je dengan aku. kan lebih senang. ke kau takut sebab aku tak pernah cari pasal dengan kau. pelik aku dengan kau ni. tak habis-habis nak cari kesalahan orang. macam la diri kau tu perfect sangat. nobody perfect lah dekat dalam dunia ni. kalau ada lah yang perfect meh bagitahu aku siapa yang perfect tu. memang aku salute lah dekat dia. tapi aku tahu memang tak ada yang perfect dalam dunia ni. kau jangan BAJET BAGUS okay!


LOSER



** kau yang pilih untuk ke arah ini. maaf jika kau tergolong dikalangan orang yang sentiasa kalah. siapa yang makan cili dia la yang terasa pedasnya.

6 comments:

╚► capital S hana ◄╗ said...

yaww~
relax .
sis pown nga saba dgn someone .

Dieyna said...

ohh yeke.
tu lah, nampaknya kita sama2 tengah bersabar dengan seseorang.

Andy Zulkipli said...

dik...
orang gila ja tue...
jangan dilyan sangat...
sebab kalau layan orang gila,kita yang gila...
so..,chill...=)

Dieyna said...

hahaa, kan dah terkena gila dah.
tu lah mmg gila pun kut.
btw,
thanks :) chill. hee~

miss alinto said...

mmg ramai pn org mcm ni sebenarnye..
xsedar diri cmtu r..
igt dia sorg je yg betol..
tah2 bawah cikit je dr org yg mental tu..
anyway, relax ok!
anggap la ni suke duka kehidupan..
peace!

Dieyna said...

hee, okay.
thanks :) peace!