27 February 2010

:)



alhamdulillah hari ni masih lagi diberi peluang untuk post entry baru =) semalam satu hari tak larat nak bangun. kepala ni terasa berat yang amat. ni semua gara gara tak makan nasi. semalam 1 hari tak makan nasi. tambah lagi dengan hari yang sebelumnya iaitu hari khamis. semalam masa pergi kedai untuk beli bahan amali kepala aku ni tak lah sakit sangat. dia just berdenyut denyut sikit. tapi time dah pusing pusing untuk cari bahan tu dia dah mula rasa lain macam. tapi still boleh tahan lagi.


time lepas dah bayar dekat cashier tu dia rasa macam dah nak pitam dah. aku pun tunggu lah dekat luar sementara nak tunggu kawan aku bayar barang yang dia beli. time dekat luar tu aku memang dah tak larat gila nak berdiri. so aku pun duduk lah kejap. kalau berdiri rasa nak tumbang je. badan pun dah tak stabil. masa nak gerak untuk balik rumah tu lagi lah. memang tak larat gila dah nak berjalan. so stop kejap dekat tepi longkang. time tu rasa macam nak muntah. tapi tak muntah pun.


so kuatkan semangat jelah untuk meneruskan perjalanan untuk balik rumah. masa jalan tu memang rasa nak tumbang dah. tapi aku teruskan je berjalan. then masa nak naik tu aku dah tak larat gila. aku stop and duduk kejap dekat tangga. time tu dah berdoa dekat Allah untuk kuatkan semangat aku untuk meneruskan perjalanan aku. so aku terus naik. malas nak duduk dekat tangga tu lama lama. time tengah naik tu memang rasa macam nak jatuh lah. aku doa banyak banyak dan akhirnya sampai jugak rumah.


sampai je dekat rumah aku terus masuk bilik and terus merebahkan badan dekat atas katil. aku memang dah tak larat gila dah. then ibu masuk bilik. ibu tanya kenapa, aku pun jawab lah yang aku sakit kepala. ibu tanya semalam makan nasi tak. aku jawab tak. lepastu ibu cakap patut lah, angin dah naik dekat kepala lah tu. awak tu imunisasi badan tak kuat. heishh, tak pasal pasal kena bebel dengan ibu. then ibu suruh makan ubat. aku tak pergi makan pun. aku baring je. then ayah masuk bilik suruh makan ubat. aku terus pergi makan ubat. takut kena marah HOHO.


lepas dah makan ubat aku baring kejap. dah lama lepastu okay dah kepala aku ni. baru lah larat sikit nak bangun. kalau tak rasa macam nak tumbang jelah. apa apa pun sayang ibu and ayah lah. caring betul dorang dekat aku HEHEHE. ni belum my dear lagi yang tahu. kalau tak habis aku kena bebel. dah berapa kali dah aku kena bebel dengan my dear sebab tak makan. alhamdulillah hari ni dah sihat macam biasa :)

6 comments:

ツhʋƨиα ツ said...

wahhh hebat nya ! haha
nak jugeeeeeee :P

s y i e r a said...

aloolo cyan dina eh .
tu la ,
len kali mam aw
(ops ckp owg je pndai)

Dieyna said...

hebat lah sgt HOHO.
thanks :)

Dieyna said...

hehe, okay okay.
terima kasih :)

kina said...

anda tlh di tag di blog sy syg. hehe ;D

Dieyna said...

okay, i'll take later :)